nieuws

Indringende campagnevideo Interpolis over appen achter het stuur

Schade 5705

Interpolis heeft vandaag een nieuwe bewustwordingsvideo gelanceerd om het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur tegen te gaan. De verzekeraar laat proefpersonen zelf ervaren hoe snel ze afgeleid zijn en confronteert ze op indringende manier met iemand die een dodelijk ongeluk veroorzaakte omdat hij met zijn mobiel bezig was. Het filmpje van 3 minuten wordt verspreid via social media en zal ook via bioscopen gaan draaien.

Indringende campagnevideo Interpolis over appen achter het stuur

Volgens Interpolis gebruikt 89% van de weggebruikers zijn of haar mobiel wel eens tijdens het autorijden. Velen denken volgens de verzekeraar: het mag eigenlijk niet, maar het kan wel even. Productiebedrijf WeFilm maakte in opdracht van Interpolis “een video die autobestuurders niet snel zullen vergeten”.

Lichtvoetig begin

“In de video hebben we geprobeerd om eerst met lichtvoetigheid over het onderwerp te praten. Dit wordt in de praktijk immers ook vaak gedaan”, laat Ruben Cusell, Head of Development van WeFilm, weten. “Bij het doorslaggevende punt wanneer hoofdrolspeler Koen vertelt over zijn ongeluk, terwijl hij bezig was met zijn telefoon, proberen we kijkers bewust te maken van het risico dat ze lopen wanneer je wordt afgeleid in het verkeer.”

€3 miljoen voor minder verkeersongevallen

De minidocu is onderdeel van het manifest dat Interpolis met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Tilburg tekenden om te zorgen voor 25% minder verkeersslachtoffers in 2020. De drie partijen spraken gisteren de ambitie uit het aantal verkeersdoden terug te brengen naar 0. “Ieder ongeluk is er een te veel, dus wij leggen een keiharde ambitie neer met 25% minder verkeersongevallen in 2020. Hiervoor trekken wij drie miljoen euro uit”, aldus Chantal Vergouw, directievoorzitter Interpolis.

De video wordt getoond bij films voor volwassenen in bioscoopzalen en wordt verspreid via social media. Of er ook een kortere clip voor op tv komt, is nog niet bekend. In de campagne wordt opgeroepen de automodusapp van Interpolis te gebruiken tijdens het autorijden.

Reageer op dit artikel