nieuws

Fitness-app Strava gaat smartphone verzekeren tegen schade bij wielerongelukken

Schade 963

Waar sommige verzekeraars schade die smartphones buitenshuis oplopen niet meer dekken, doet fitness-app Strava juist het omgekeerde. De onder wielrenners populaire tracking-app komt met een verzekering die tot $600 uitkeert als bij een ‘serieus’ fietsongeluk niet alleen de fiets maar ook de telefoon beschadigd raakt.

Fitness-app Strava gaat smartphone verzekeren tegen schade bij wielerongelukken

Strava biedt de verzekering vooralsnog aan in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Australië. Het product maakt deel uit van de premium-versie van de app, die in de VS $60 per jaar kost. De dekking geldt alleen als de smartphone schade oploopt tijdens het tracken van je wieleractiviteit. In de verzekering vergoedt Strava ook een taxirit naar huis als je fiets sneuvelt halverwege een trainingsrondje. De fitness-app werkt voor de verzekering samen met fietsverzekeraar Sundays Insurance

Strikte voorwaarden

Techwebsite The Verge, die over de nieuwe Strava-verzekering schrijft, merkt op dat de voorwaarden van de verzekering wel vrij strikt zijn. Schade aan de smartphone wordt niet bij elke schuiver vergoed. De fiets moet daarvoor zodanig beschadigd zijn dat die niet meer rijdt zonder reparaties of de berijder van de tweewieler moet zoveel letsel hebben opgelopen dat die een medische behandeling nodig heeft.

Buitenshuis niet gedekt

In Nederland halen verzekeraars smartphones steeds vaker uit de standaarddekking van de inboedelverzekering. Voor telefoons moeten verzekerden dan een extra dekking afsluiten. Begin deze maand maakte Unigarant bijvoorbeeld bekend onder de inboedelverzekering enkel nog smartphoneschade door inbraak of brand te vergoeden. Voor overige dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging binnens- en buitenshuis moet een losse clausule worden bijgekocht.

Reageer op dit artikel