nieuws

Dochter Swiss Re betreedt Nederlandse zorgverzekeringsmarkt

Schade 1035

IptiQ, een dochter van de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re, gaat vanaf 2018 drie zorgverzekeringen aanbieden in Nederland. Het is voor het eerst sinds de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006 dat er een nieuwe zorgverzekeraar op de markt komt. IptiQ wordt risicodrager van Promovendum, National Academic en Besured.

Dochter Swiss Re betreedt Nederlandse zorgverzekeringsmarkt

IptiQ is gevestigd in Luxemburg en biedt overlijdensrisicoverzekeringen, ziektekostenverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan in Duitsland, Ierland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1 januari 2018 is het risicodrager voor drie labels die worden uitgevoerd door Caresco. IptiQ neemt de drie verzekeringen, Promovendum, National Academic en Besured, over van VGZ.

Eerdere toetredingspogingen

In 2015 en 2016 deed zorgverzekeraar Anno 12 een vergeefse poging als nieuwkomer actief te worden op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Begin dit jaar wilde Jos de Blok van Buurtzorg Nederland met het label Zorgeloos Care een poging wagen, maar ook dat initiatief is vooralsnog niet van de grond gekomen. Eind 2016 gaf De Blok aan dat hij meer tijd nodig heeft.

Reageer op dit artikel