nieuws

Cunningham Lindsey brengt risico’s windenergie in kaart

Schade 97

Schade- en claimmanagementbureau Cunningham Lindsey Nederland breidt de verzekeringsdiensten voor de windenergie-industrie uit. Een nieuw driekoppig team gaat zich bezighouden met de nieuwe risico’s die ontstaan door de groei van het aantal windparken, zowel op land als voor de kust.

Cunningham Lindsey brengt risico’s windenergie in kaart

De snelle groei van de windenergie stelt volgens Cunningham Lindsey nieuwe eisen aan de verzekeringsmarkt. In de hele keten van engineering, productie, bouw en exploitatie van zowel onshore als offshore windparken ontstaan nieuwe risico’s waarmee verzekeraars rekening moeten houden.

Samen met Denemarken

Het nieuwe windenergieteam gaat nauw samenwerken met Cunningham Lindsey Leif Hansen in Denemarken. Dat land is koploper op het gebied van de opwekking van energie met windturbines. Toonaangevende bedrijven in de sector zijn in Denemarken gevestigd.

Het Nederlandse team bestaat uit Michiel Groote Schaarsberg (een technisch schade-expert met uitgebreide ervaring in de materiaalwetenschap), Morten Jensen (meer dan 25 jaar ervaring in schadebeheersing en consultancy op het gebied van windenergie) en Erik van den Bos (coördinatie en schade-expert in de civiele techniek). Zij gaan onder andere in kaart brengen welke specifieke behoeftes verzekeraars, makelaars en exploitanten in de windenergiesector hebben.

Reageer op dit artikel