nieuws

Britten kunnen hun drone straks per vlieguur verzekeren

Schade 840

Na pay-as-you-drive komt er ook een pay-as-you-fly-verzekering. Voor drones welteverstaan. Britten kunnen binnenkort een aansprakelijkheids- en apparatuurverzekering afsluiten tot een verzekerd bedrag van maximaal £10 miljoen voor de uren dat ze met hun drone in de lucht zijn. Deze on demand droneverzekering is een nieuw product van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) en insurtech Flock.

Britten kunnen hun drone straks per vlieguur verzekeren

AGCS en Flock, een Londense insurtech, brengen later dit jaar de Flock Cover-app op de Britse markt. Hiermee kunnen zowel particuliere als zakelijke dronevliegers op elk gewenst moment een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor hun vluchttijd. Commerciële vliegers kunnen er bovendien een apparatuurverzekering bij afsluiten. Piloten zijn verzekerd voor de tijd dat ze in de lucht zijn in een vooraf bepaald vlieggebied.

Weerupdates en waarschuwingen

Volgens Insurance Journal kunnen bètatesters Flock Cover al gebruiken. De app maakt gebruik van big data om dronepiloten realtime te voorzien van belangrijke informatie. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld updates over het weer. Ook worden ze geïnformeerd over beperkingen in het luchtruim en gevaarlijke situaties op de grond bij het landen.

“Deze samenwerking past binnen de digitale strategie van Allianz om zich te concentreren op nieuwe distributiekanalen voor onze producten”, citeert Insurance Journal luchtvaartexpert van AGCS, Tom Chamberlain. Ed Leon Klinger, de CEO van Flock, voegt daaraan toe: “Onze app legt de controle terug in de handen van de piloot. Ze kunnen de verzekering precies op het moment kopen dat ze die nodig hebben en ze kunnen hem volledig aan de eigen behoeften aanpassen.”

Meer droneproducten

AGCS en Flock hebben plannen om komende maanden meer verzekeringsproducten voor ‘unmanned aircraft systems’ op de markt te brengen. Een jaar geleden voorspelde AGCS in een rapport al de toenemende vraag naar droneverzekeringen. Volgens de verzekeraar onderzocht de Britse luchtvaartautoriteit in de eerste vier maanden van dit jaar 22 incidenten met commerciële vliegtuigen waarbij drones betrokken waren.

Reageer op dit artikel