nieuws

Aon ontwikkelt ongevallenverzekering voor Uber-chauffeurs

Schade 650

Verzekeringsmakelaar en consultancy-organisatie Aon Plc werkt samen met de Amerikaanse verzekeraar OneBeacon Insurance Group aan een ongevallenverzekering voor Uber-chauffeurs. Die moet de taxirijders van het internetbedrijf in de VS beschermen tegen inkomensverlies.

Aon ontwikkelt ongevallenverzekering voor Uber-chauffeurs

Volgens Aon moet het product aansluiten op het werk van freelance taxichauffeurs in de ‘on-demand economy’. “Deze werknemers zijn een essentieel onderdeel van onze economie met een unieke dekkingsbehoefte”, citeert Business Insurance uit een statement van Aon. De prijzen van de verzekering worden gebaseerd op het gebruik, om aansluiting te vinden bij de flexibele werkschema’s van Uber-rijders.

Eerder begon in de staat South Carolina al een proef met letseldekking voor Uber-rijders. Daar konden chauffeurs zich verzekeren voor 3,75 cent per mijl voor een dekking van maximaal $1 miljoen. Uber was van plan de prijzen in South Carolina met 5 cent te verhogen.

Reageer op dit artikel