nieuws

Adviseur die zichzelf verrijkte met creditcards klanten mag vak niet meer uitoefenen

Schade 72

Een financieel adviseur uit Deventer is door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor verduistering en diefstal. De adviseur krijgt 2 maanden voorwaardelijke celstraf, met een proeftijd van 3 jaar en een taakstraf van 180 uur. Verder moet hij ruim 51.000 euro aan schadevergoeding betalen. Daarnaast mag de man 2 jaar niet als financieel of hypotheekadviseur werken.

Adviseur die zichzelf verrijkte met creditcards klanten mag vak niet meer uitoefenen

De rechtbank rekent het de man in het bijzonder aan dat hij bij de benadeelde partijen het vertrouwen heeft gewekt dat hij een bonafide adviseur was. De adviseur liet grote geldbedragen storten op zijn privérekening en maakte misbruik van de vertrouwelijke gegevens die hij van zijn slachtoffers bemachtigde door voor te wenden dat hij die gegevens nodig had voor de dienstverlening. De financieel adviseur heeft tussen 2011 en 2014 van verschillende klanten creditcards en betaalpassen ontfutseld waarmee hij geld pinde. Verder stortte hij geld op zijn privérekening dat eigenlijk bedoeld was voor beleggingen in polissen, hypotheek(aanvraag)kosten en het aflossen van een schuld bij de belastingdienst.

Reageer op dit artikel