nieuws

Verzekeringskaarten vaag over beperkte dekking smartphone

Schade 2672

Allrisk inboedelverzekeraars hebben zich gewapend tegen kwetsbare smartphones. Claims voor telefoons en tablets zijn aan banden gelegd met eigen risico’s, maximeringen en andere beperkende voorwaarden, zo blijkt uit onderzoek van financieel communicatiebureau SevenEight onder 23 grote allrisk inboedelverzekeraars. Verzekeraars melden deze beperkingen echter veelal niet op de zogeheten verzekeringskaarten.

Verzekeringskaarten vaag over beperkte dekking smartphone

Het is volgens SevenEight moeilijker geworden om een barst in je scherm vergoed te krijgen op een allrisk inboedelverzekering. 56% van de verzekeraars heeft claims op smartphones specifiek aan banden gelegd. 34% procent hanteert een verplicht eigen risico, variërend van € 100 tot € 150, dat hoger is dan een gemiddelde schermreparatie en 3 verzekeraars hebben stoot- en valschade voor smartphones helemaal uitgesloten van dekking.

Klaverblad en Univé

Alleen Klaverblad en Univé hebben op hun meest uitgebreide dekking geen verplicht eigen risico ingevoerd. Noch staan er in de polisvoorwaarden speciale bepalingen voor smartphones en tablets.

Niet duidelijk op verzekeringskaarten

SevenEight noemt het opmerkelijk dat de beperkingen voor smartphones niet altijd duidelijk vermeld staan op de verzekeringskaarten. “Terwijl smartphones en tablets wel tot de meest geclaimde zaken op de allrisk inboedelverzekering behoren. De verzekeringskaarten werden in 2016 ingevoerd om het vergelijken van verzekeringsvoorwaarden juist eenvoudiger te maken voor consumenten.”

Reageer op dit artikel