nieuws

TVM neemt afscheid van automotive, volmachtkantoren en particulieren

Schade 5596

TVM Verzekeringen gaat zich volledig richten op zakelijk transport en logistiek in de Benelux. De komende jaren stopt de verzekeraar geleidelijk met de activiteiten voor automotive, volmachtkantoren en particulieren. Door deze koerswijziging verdwijnen er enkele tientallen banen.

TVM neemt afscheid van automotive, volmachtkantoren en particulieren

TVM – met een premieomzet van ruim €262 miljoen in 2016 – wil in de toekomst enkel nog de zakelijke markt voor transport over weg en water verzekeren. De samenwerking op volmachtgebied met truckfabrikanten blijft wel bestaan. Ook kiest de verzekeraar ervoor pleziervaartuigen en oldtimers te blijven verzekeren. De activiteiten waarvan afstand wordt gedaan, hadden ongeveer

De transportverzekeraar gaat zich richten op nieuwe bedieningsconcepten en meer diensten en producten ontwikkelen op het gebied van de logistieke dienstverlening. Klanten kunnen straks transportrisico-analyses laten doen door TVM. Ook gaat de verzekeraar aanvullende diensten als continue educatie, voorlichting, juridische advisering en verzuimbegeleiding aanbieden.

Dertig arbeidsplaatsen weg

De nieuwe koers van TVM betekent dat ongeveer 30 banen zullen verdwijnen in de periode tot eind 2019. De verzekeraar zegt dat er ook nieuwe arbeidsplaatsen zullen ontstaan door toepassing van big data, de komst van nieuwe diensten en de risico-analyses. In 2016 telde TVM 404 fte.

“De wereld van het vrachtvervoer en bijbehorende logistieke activiteiten is sterk in beweging. Er gebeurt en verandert veel: van totale digitalisering tot zelfrijdende vrachtwagens en van platooning tot drones. Verzekeraars van deze innovatieve branche kunnen daarin niet achterblijven. TVM wil als belangrijke partij in dat dynamische landschap van het zakelijke vrachtvervoer een vooroplopende en betekenisvolle rol als marktleider blijven vervullen”, laat bestuursvoorzitter Arjan Bos van TVM weten.

Lees ook ons interview met Arjan Bos: “TVM wil klaar zijn om goederenvervoer met drones te verzekeren”.

Reageer op dit artikel