nieuws

Noorse verzekeraar en Munich Re dragen brandschade Londense torenflat

Schade 1473

De Noorse verzekeraar Protector Forsikring is als verzekeraar betrokken bij de brand in het 24 verdiepingen en 120 appartementen tellende Londense flatgebouw Grenfell Tower, die woensdag tal van slachtoffers eiste. Dat meldt persbureau Reuters. Het risico is grotendeels herverzekerd bij Munich Re.

Noorse verzekeraar en Munich Re dragen brandschade Londense torenflat

Protector is de verzekeraar van Royal Borough of Kensington and Chelsea, de eigenaar van het gebouw. De verzekeraar geeft aan dat het grootste deel van de schade is herverzekerd, zodat de brand weinig impact zal hebben op het resultaat. Volgens Intelligent Insurer werkt Protector met een brede herverzekeringskring, die bestaat uit onder meer Lloyd’s-syndicaten en herverzekeraars als Allied World, Amlin, Aspen, Hannover Re, Munich Re and PartnerRe. Voor de Britse markt zouden de brandrisico’s uitsluitend bij Munich Re (foto hoofdgebouw) zijn ondergebracht.

Discussie over veiligheid

De brand heeft meerdere doden en tientallen gewonden geëist. De oorzaak is nog niet bekend. Vorig jaar is het gebouw voor € 11 mln gerenoveerd. De afhandeling van de schade kan nogal wat voeten in de aarde hebben: zo zou in 2014 aan bewoners zijn geadviseerd om in geval van brand binnen te blijven. De brandveiligheid van de toren stond al enige tijd ter discussie, meldt The Guardian: een actiegroep van bewoners zou herhaaldelijk voor vergeefs voor gevaar hebben gewaarschuwd, onder meer door defecte bedrading. Eigenaar en beheerder zouden die alarmsignalen hebben genegeerd.

Reageer op dit artikel