nieuws

NN gaat verzekeren per duizend kilometer

Schade 3385

Nationale-Nederlanden gaat in samenwerking met telecomaanbieder Vodafone een prepaid-autoverzekering aanbieden. Klanten kunnen betalen per bundel van duizend kilometer: het product heet dan ook Bundelz. “De eerste in Nederland”, aldus beide partijen. “Ideaal voor de af-en-toerijder.” Intrasurance doet de administratie; voorlopig wordt het product op proef aangeboden voor een selecte doelgroep met minimaal acht schadevrije jaren.

NN gaat verzekeren per duizend kilometer

Volgens Bundelz is de doelgroep de autobezitter die vooral korte ritten rijdt en gemiddeld maximaal 100 kilometer per week of 7.500 kilometer per jaar op de weg zit. “Voor deze doelgroep staan de maandelijkse vaste kosten van een verzekering van een auto niet in verhouding tot het gebruik daarvan. Zij betalen evenveel voor hun verzekering als de gemiddelde autobezitter terwijl de auto minder wordt gebruikt.”
Daar wil Bundelz betalen voor gebruik in plaats van bezit tegenover stellen. “Dat is een ontwikkeling waar consumenten al langer om vragen. Dit inzicht hebben we gecombineerd met nieuwe technische mogelijkheden”, zegt Kokke van der Werf. Zij is directeur van NN’s innovatielab Sparklab.

Vaste prijs, automatische verlenging

Bij Bundelz koopt de klant voor vaste prijzen een ‘rijtegoed’. Een WA-bundel kost € 50, voor een WA-cascobundel moet € 70 worden neergeteld. De rol van Vodafone bestaat uit het leveren van een ‘slimme stekker’ die de gereden kilometers bijhoudt. “Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd.” Een bundel is een jaar geldig. “Vodafone brengt expertise en service op het gebied van Internet of Things en prepaid in en NN vult dit aan met kennis van verzekeren en de automarkt”, aldus beide partners. De administratie is ondergebracht bij Intrasurance.

Specifieke doelgroep

Het nieuwe product wordt een jaar getest. Bevalt de proef, dan komt Bundelz in juli volgend jaar definitief op de markt. Geïnteresseerde kunnen zich via www.bundelz.nl aanmelden, maar niet iedereen kan meedoen: het aantal plekken is beperkt en de doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen vanaf 30 jaar met minstens acht schadevrije jaren. Verder lijkt NN vooral op zoek naar automobilisten die niet buiten de eigen woonplaats rijden: “Je rijdt in een (tweede) auto die bijvoorbeeld vooral wordt gebruikt in het weekend, om naar het station op en neer te rijden of om kinderen naar school en sportclubjes te brengen.” Het aantal kilometers is “niet meer dan 5.000 kilometer, maar zeker niet meer dan 7.500 kilometer”. Daarnaast mag de cataloguswaarde van de auto niet hoger zijn dan € 30.000.

Reageer op dit artikel