nieuws

NIVRE borgt deskundigheid en opent register herstelgerelateerde dienstverlening letselschade

Schade 420

Het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) opent op voordracht van het branchebestuur Personenschade een register voor herstelgerelateerde dienstverlening letselschade. Het register is bedoeld voor professionals die zich bezig houden met herstelgerelateerde dienstverlening en heeft als doel het borgen van de deskundigheid.

NIVRE borgt deskundigheid en opent register herstelgerelateerde dienstverlening letselschade

De eerste groep van professionals die in dit register zal worden ingeschreven zijn de herstelcoaches, die sinds 2015 een eigen opleiding kennen. Ingeschreven professionals zullen de titel krijgen van NIVRE Register-Deskundige (rd).

Duidelijk beeld kwaliteit hersteldeskundige

Volgens de voorzitter van het NIVRE, George Oostrom, is de opening van dit register een logische stap: “het is van belang dat betrokken partijen in de letselschade een duidelijk beeld krijgen van de kwaliteit van de ingeschakelde hersteldeskundige. Nu is dat beeld er niet of nauwelijks. Iedereen kan zich immers deskundige noemen, zonder dat dit getoetst is. Door inschakeling van een NIVRE Register-Deskundige is geborgd dat de deskundige voldoet aan de kwaliteitseisen die de branche personenschade daaraan gesteld heeft”.

Onderbouwing opleidingen

Als het gaat om opleidingseisen zal ook in dit nieuwe register sprake zijn van een onderbouwopleiding en een bovenbouwopleiding. Aan de exacte invulling daarvan wordt momenteel de laatste hand gelegd door het Branchebestuur Personenschade, zeker is al wel dat de onderdelen Wft-basis, ethiek en fraude zullen terugkomen in de onderbouwopleiding. De ingeschreven register deskundigen zullen vallen onder het tuchtrecht van het NIVRE en zullen een PE-programma moeten volgen. Naar verwachting zullen de eerste herstelcoaches zich dit najaar in het register voor herstelgerelateerde dienstverlening inschrijven.

Reageer op dit artikel