nieuws

Met nieuwe investeerder hoopt kredietverzekeraar Mercury op snelle groei

Schade 1190

De vorig jaar opgerichte kredietverzekeraar Mercury heeft een minderheidsbelang van 15% verkocht aan de Rotterdamse incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn. Ondermeer met die samenwerking hoopt Mercury naar een omzet te groeien van €25 tot €30 miljoen in 2020, en een marktaandeel van 10 tot 15%. Nu heeft de kredietverzekeraar een omzet van tegen de €2 miljoen.

Met nieuwe investeerder hoopt kredietverzekeraar Mercury op snelle groei

Flanderijn wordt behalve aandeelhouder van de jonge start-up Mercury, ook incassopartner voor klanten van de jonge kredietverzekeraar. Dit biedt volgens directeur Richard Ariëns van Mercury voordeel voor klanten die te maken krijgen met wanbetalers. “Bovendien stelt het ons in staat het acceptatie- en risicobeleid aan te passen. De geschatte verliezen kunnen met een betrouwbare partner iets omlaag”, aldus Ariëns.

Paraplu

Mercury werd in 2016 opgericht en biedt polissen aan die tussentijds niet opzegbaar zijn, iets dat wel gebruikelijk is in de markt. Ook wil de nieuwkomer zich onderscheiden met zeer klantspecifieke risicoprofielen. Ariëns: “We concurreren niet op prijs, maar op dekking. Wij willen de paraplu niet wegnemen als het regent. In moeilijke tijden lopen we niet weg, maar zoeken we samen een oplossing.”

Omzetgroei

Op dit moment heeft Mercury zo’n 20 klanten en een omzet van richting de € 2 miljoen. Ariëns: “We zijn in korte tijd relatief succesvol gebleken, maar met de investering van Flanderijn kunnen we verder groeien op de Nederlandse markt en voorzichtig ook op de Belgische markt kijken. Eind 2019, begin 2020 willen we een marktaandeel van 10 tot 15% in Nederland hebben. Dat komt overeen met een omzet van €25 tot €30 miljoen.”

De markt voor kredietverzekeraars wordt gedomineerd door drie grote partijen, waarvan Atradius de grootste is. Daarna volgen Euler Hermes en Coface. “Ik verwacht niet dat we ons totale marktaandeel bij hen weg kunnen een halen. Een deel zal ook komen van klanten die zich al eerdere van de traditionele kredietverzekeraars hebben afgekeerd.”

Reageer op dit artikel