nieuws

Goedkoop is duurkoop voor Noorse verzekeraar uitgebrande Grenfell Tower

Schade 2185

Amper drie maanden eerder had de Noorse verzekeraar Protector Forsikring de eigenaar van Grenfell Tower in West Londen tegen een scherpe premie als klant binnengesleept. De verwoestende brand in de flat zorgt ervoor dat blijdschap om de nieuwe klandizie van korte duur was. De verzekeraar wacht waarschijnlijk een schadeclaim van meer dan $ 1 miljard.

Goedkoop is duurkoop voor Noorse verzekeraar uitgebrande Grenfell Tower

Op 14 juni ging het Londense flatgebouw in vlammen op. De teller van het aantal doden en vermisten bij de alles verwoestende brand staat voorlopig op 79. Voorlopig wordt uitgaan van een schade van $ 1,27 miljard, zo meldt de Britse krant The Times. De precieze hoogte van het bedrag hangt af van het werkelijke aantal slachtoffers, eventuele rechtszaken die worden aangespannen en de kosten voor sloop en herbouw van de compleet uitgebrande toren.

Veel lagere jaarpremie

De afrekening komt op het bordje van Protector Forsikring, dat in dit geval de polis hoofdzakelijk heeft herverzekerd bij Munich Re. De Noorse verzekeraar was pas sinds maart de verzekeraar van de flat. Het Londense district Kensington en Chelsea stapte toen over van de Zwitserse verzekeraar Zurich naar de Noren, naar verluid omdat Protector Forsikring een veel lagere jaarpremie rekende.

De Noorse verzekeraar heeft vorige week al aangegeven dat de kosten zijn gedekt door haar herverzekeringsprogramma.

Reageer op dit artikel