nieuws

Apple wil voor klanten korting op cyberpolis

Schade 746

Apple en ICT-bedrijf Cisco willen de krachten bundelen om voor hun zakelijke klanten bij verzekeraars korting op de premie voor een cyberverzekering te bedingen. Wie gebruikmaakt van Apple-apparatuur in combinatie met Cisco-netwerken zou minder risico lopen dan bij het gebruik van andere technologieën als bijvoorbeeld Android, is de redenatie. Er zou met grote verzekeraars worden gesproken.

Apple wil voor klanten korting op cyberpolis

Apple-baas Tim Cook en Cisco-CEO Chuck Robbins ontvouwden de plannen op een bijeenkomst van Cisco in Las Vegas, zo meldt Reuters. “De combinatie van Apple en Cisco zou ervoor moeten zorgen dat verzekeringen significant goedkoper worden”, aldus Cook. Beide bedrijven zouden “samenwerken met zwaargewichten in de verzekeringsindustrie om degelijker polissen aan onze klanten te kunnen bieden”. Cisco zet in op systemen die doorlopende veiligheidscontroles mogelijk maken, waarbij verzekeraars kunnen toetsen of de systemen naar behoren zijn geïnstalleerd.

Beide bedrijven werken ook op andere gebieden samen. Zo heeft Cisco een nieuwe beveiligingsapp voor iPhones ontwikkeld die phishing moet tegengaan. Het ICT-bedrijf heeft op de eigen routers ook een speciale ‘fast lane’ die iPhones en Mac-computers een snellere internetverbinding biedt.

Reageer op dit artikel