nieuws

Verfbeurt Willemsbrug bezorgt Rotterdammers lakschade

Schade 1560

De verzekeraar van de aannemer die op dit moment bezig is met het opknappen van de Willemsbrug in Rotterdam wacht mogelijk een flinke schadeclaim. Door het gritstralen van de karakteristieke rode laklaag van de brug over de Nieuwe Maas hebben ongeveer tweehonderd auto’s die geparkeerd stonden aan de Zuidzijde van de Willemsbrug lakschade opgelopen, zo meldt RTV Rijnmond. De buurtbewoners zijn al aan de slag met het aanspreken van de aansprakelijkheidsverzekeraar.

Verfbeurt Willemsbrug bezorgt Rotterdammers lakschade

De Willemsbrug krijgt momenteel een grote opknapbeurt die aan het eind van het jaar moet zijn afgerond. Onderdeel hiervan is het gritstralen om de oude verf van de pylonen te verwijderen. De ‘steentjes’ (grit) die bij het stralen worden gebruikt zouden door een zeildoek moeten worden tegengehouden maar vermoedelijk heeft een gat in het doek ervoor gezorgd dat ze toch op de auto’s terecht kwamen en schade veroorzaakten.

Voelt als schuurpapier

“Het zijn kleine ijzerdeeltjes, die zitten nu op de auto”, vertelt buurtbewoner Patrick van IJsselmuide tegen RTV Rijnmond. “Het lijkt alsof ze in de lak zitten en je auto voelt aan als schuurpapier. Je ziet ook de roestplekken. Dit zijn de deeltjes die van de brug afkomen van de straalwerkzaamheden en er haast ook niet vanaf gaan.”

Afhandeling klachten

Van IJsselmuide waarschuwde de gemeente Rotterdam die op haar beurt beurt de aannemer aansprak. Deze heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen bij de afhandeling van de klachten. De gemeente Rotterdam is naar eigen niet aansprakelijk voor de gevolgen van het wegstuivende grit. De bewoners zijn inmiddels bezig met het regelen van de schade via de aansprakelijkheidsverzekering van de aannemer.

Reageer op dit artikel