nieuws

Zilveren Kruis overstag na gesteggel over ambulancerit naar hospice

Schade 2899

Zilveren Kruis betaalt alsnog mee aan een ambulancerit die een zieke man wilde maken naar het hospice waar zijn stervende vrouw ligt. Een medewerker van Zilveren Kruis stelde in eerste instantie dat de zorgverzekeraar de wens niet wilde vergoeden omdat er geen dekking bestond voor de ambulancerit. Na honderden retweets en tientallen reacties via Twitter betaalt Zilveren Kruis samen met het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis alsnog de rekening.

Zilveren Kruis overstag na gesteggel over ambulancerit naar hospice

Gisteren postte OLVG-verpleegkundige Thijs Fransen zijn klacht over Zilveren Kruis op Twitter. Hij had uit hoofde van zijn functie met Zilveren Kruis gebeld om de ambulancerit te regelen voor de man die in het ziekenhuis ligt. In de lezing van Fransen moest hij 30 minuten wachten en zei de medewerker van Zilveren Kruis vervolgens “glashard” ‘nee’ op het verzoek. Er zou geen dekking voor de rit bestaan.

Uit eigen zak

Fransen stelt vervolgens dat hij en zijn collega’s het ritje maar uit eigen zak hebben te hebben betaald zodat de zieke man gisteren alsnog zijn stervende vrouw kon bezoeken. Hij roept zijn Twittervolgers op het bericht te delen, wat tot op dit moment bijna 600 keer is gebeurd.

Procesmatig verbeteren

Via dat zelfde Twitter stelt het webcareteam van Zilveren Kruis (Achmea) bij het zien van het bericht direct contact te hebben opgenomen met de verpleegkundige en te hebben besloten om de rekening te delen. Een van de Twittervolgers laakt de handelswijze van de zorgverzekeraar: “Je had direct dat aanbod moeten doen en niet pas als social media over je heen valt!” Zilveren Kruis trekt ook op dat vlak het boetekleed aan: “Wij vinden ook dat het aanbod in eerste instantie gedaan had moeten worden. We kijken hoe we dit procesmatig kunnen verbeteren. Woordvoerder Christine Rompa stelt in een reactie via Twitter dat de kwestie nu intern besproken wordt.

Reageer op dit artikel