nieuws

Vakantiegangers slecht voorbereid op malaria

Schade 644

Europeanen die naar zuidelijke landen op vakantie gaan bereiden zich vaak slecht voor op het gevaar van Malaria. Allianz Global Assistance waarschuwt hiervoor in het kader van de Wereld Malaria Dag, waar morgen bij wordt stilgestaan. Ook in Nederland worden jaarlijks nog steeds malariagevallen geregistreerd met een langdurig ziektebeeld tot gevolg. 

Vakantiegangers slecht voorbereid op malaria

Malaria veroorzaakt jaarlijks 550.000 doden, vooral in arme Afrikaanse landen.  De ziekte wordt veroorzaakt door de malariaparasiet, een microscopisch klein beestje dat na een steek van de malariamug in het bloed komt. De parasiet nestelt zich in de lever en in de rode bloedcellen. Malaria komt vooral voor in landen onder de Kreeftskeerkring.

Tips ter preventie

Allianz Global Assistance komt met tips die vooral moeten voorkomen dat mensen worden gestoken door malariamuggen. Bijvoorbeeld door het meenemen (in de handbagage) van muggenwerende middelen met minimaal 40% DEET of door het aan laten van de airconditioning of ventilator in de kamer.

De top 10 meest voorkomende reisziekten volgens Allianz Global Assistance zijn:

  1. Reizigersdiarree
  2. Luchtweginfectie
  3. Blaasontsteking
  4. Buiktyfus
  5. Hepatitis A
  6. Hepatitis B
  7. Cholera
  8. Malaria
  9. Knokkelkoorts
  10. Chikungunya
Reageer op dit artikel