nieuws

Snackbar moet nieuwe verzekeraar zoeken voor bestelwagen die als vluchtauto diende

Schade 2607

De Arnhemse snackbar Snackattack moet op zoek naar een nieuwe verzekeraar voor zijn bedrijfswagen. De bestelwagen werd eind maart gebruikt als vluchtauto van een stel dat slachtoffer was van een gewapende overval. Uit de getuigenis van de snackbarhouder bleek dat hij bestellingen bezorgde met de auto, en dat mocht niet volgens de polisvoorwaarden. Vandaar dat ASR de verzekering stopzet. De schade die de auto opliep tijdens het dodelijk ongeluk dat volgde op de vlucht, handelt de verzekeraar nog wel gewoon af.

Snackbar moet nieuwe verzekeraar zoeken voor bestelwagen die als vluchtauto diende

Een van de bestelwagens van Snackbar Snackattack uit Arnhem werd eind maart gebruikt als vluchtauto door een stel dat in eigen huis werd overvallen door een man met pistool. De man kwam een via Marktplaats te koop aangeboden Rolex-horloge opeisen. Hij schoot daarbij door de voordeur en jaagde het geschrokken stel op de vlucht.

Overvaller doodgereden

Op hun vlucht hielden ze in paniek een bestelbusje van Snackattack aan en gebruikten het busje als vluchtauto. Toen ze zich geschrokken bedachten dat hun kinderen nog in huis lagen te slapen, keerden ze om. Onderweg kwamen ze hun belager opnieuw tegen. Die richtte zijn pistool op de voorruit en schoot. De overvallen man gaf daarop gas en reed op de schietende overvaller in, blijkt uit het verhaal dat zijn advocaat deelde met De Gelderlander. De overvaller overleefde deze aanrijding niet.

Openhartigheid kost verzekering

Voor snackbar Snackattack krijgt deze toch al bizarre achtervolging een naar staartje, nadat eigenaar ‘Jimmy’ in opnieuw De Gelderlander openhartig zijn verhaal doet. Hij vertelde aan de krant dat zijn medewerker net een pizza aan het bezorgen was toen de gevluchte slachtoffers van de overval op hem af kwamen rennen. De bezorger sloeg geschrokken op de vlucht omdat hij schoten hoorde, en het stel ging er met zijn busje vandoor.

De auto was verzekerd bij ASR, maar Jimmy en zijn personeel mochten met de auto volgens de verzekeringsvoorwaarden alleen boodschappen doen. Reden voor ASR om de verzekering te beëindigen. “Wij zijn bekend geworden met de feiten en omstandigheden. Hieruit bleek dat het verzekerde risico het vervoeren van bestellingen is. Dit is anders dan het bij de aanvraag van de verzekering was doorgegeven. Omdat wij dit soort risico’s niet verzekeren, beëindigen wij de verzekering in kwestie”, aldus de verzekeraar.

Schade wel afgehandeld

De snackbarhouder is not amused. “Ik had die bestellingen niet mogen rijden, maar zo krijgt een gebeurtenis waar ik helemaal niets mee te maken heb voor mij wel een vreemde wending’’, zegt Jimmy tegen De Gelderlander. ASR laat weten wel gewoon de schade onder de WA-verzekering af te handelen die de bestelauto opliep tijdens de vlucht en achtervolging.

Reageer op dit artikel