nieuws

Nh1816 zet samenwerking met CED in ijskast

Schade 4852

Verzekeraar Nh1816 stopt met het verlenen van expertiseopdrachten aan CED. Dit meldt het platform Verzekeringsklachten. Nh1816 bevestigt de stap, maar stelt wel dat het proces van afscheid nemen nog niet is afgerond.

Nh1816 zet samenwerking met CED in ijskast

Verzekeringsklachten baseert zich op een brief die Nh1816-directeur Lex Verëll aan de Tuchtraad Financiële Dienstverlening van het Kifid schreef. De brief was een reactie op een klacht die Verzekeringsklachten heeft ingediend bij de tuchtraad over het feit dat verzekeraars gebruik maken van eigen loondienstexperts of van de diensten van CED-experts, terwijl CED eigendom is van de diverse verzekeraars. In eerdere instantie diende Verzekeringsklachten een soortgelijke klacht in bij de tuchtraad in een zaak van een Achmea-klant.

Onterechte klacht

De expert maakt daarmee volgens Verzekeringsklachten deel uit van dezelfde partij als de verzekeraar. Van onpartijdigheid -of de schijn daarvan- zou daardoor geen sprake zijn. Volgens het klachtenplatform overtreden expertiseorganisaties daarmee hun eigen gedragscode die stelt dat er geen sprake mag zijn van partijdigheid of de schijn van belangenverstrengeling.
In de brief geeft Verëll toe dat Nh1816 een belang in CED heeft, maar volgens hem komt daarmee de onafhankelijkheid niet in het gedrang en is de gedragscode daarmee niet overtreden. Hij benadrukt dat het besluit om met CED te stoppen ‘geheel los staat van de -naar de mening van Nh1816- onterechte klacht’.

Nuancering

Marketingmanager Janwillem Swart bevestigt het bericht maar wil er ook graag een nuancering bij plaatsen. “Verzekeringsklachten is onderdeel van onze tegenpartij in deze zaak en gebruikt deze informatie dus niet op juiste wijze wat ons betreft. Het proces om al dan niet afscheid te nemen van CED is nog in gang.”

Reageer op dit artikel