nieuws

Kampioenschap Feyenoord onverzekerbaar

Schade 6281

De Rotterdammers lijken de laatste weken wat wankelmoediger maar toch ligt Feyenoord nog altijd op koers om kampioen te worden. Dikke pech voor het bestuur van de club mocht het alsnog een verzekering af willen sluiten voor eventuele bonussen en winstpremies. Een kampioenschap is volgens assurantiemakelaar Joseph Wannet niet meer verzekerbaar.

Kampioenschap Feyenoord onverzekerbaar

Wannet Sports & Entertainment Insurance uit Arnhem richt zich voor een belangrijk deel op de branche betaald voetbal. Het bedrijf is een officiële Lloyd’s Coverholder en verzekert onder meer betaald voetballers en clubs in Nederland, Duitsland en Denemarken. Het is een echte niche, in Nederland spelen bij de 38 clubs in de Eredivisie en de Jupiler League zo’n 1.000 profvoetballers, waarvan ongeveer een derde minder dan 25.000 euro per jaar verdient.

Langdurig geblesseerd

De beroepsgroep vraagt volgens Wannet, oud-jeugdspeler van De Graafschap, om specifiek advies en tailormade verzekeringen. “Een reguliere adviseur heeft er vaak niet de interesse voor of mist de ervaring. Die moet je hebben om te weten dat de benodigde dekking voor een profvoetballer doorlopend verandert. Je speelt maar een aantal jaren aan de top met navenante verdiensten. Als je langdurig geblesseerd raakt of wordt afgekeurd voor betaald voetbal, betalen de clubs in bijvoorbeeld Duitsland maar 6 weken het salaris door, terwijl dat in België 6 maanden is.”

Succesverzekering

Een niche binnen de niche topsportverzekeringen is de zogenaamde Succesverzekering waarbij clubs een verzekering kunnen afsluiten voor het behalen of juist missen van succes. Feyenoord heeft nog niet in allerijl gebeld nu het kampioenschap lijkt te naderen voor de Rotterdammers. Wannet: “Daarvoor zijn ze nu ook te laat. Een verzekering zou gelet op de stand in de Eredivisie onbetaalbaar zijn. Sowieso wordt een kampioenschap in Nederland niet snel verzekerd omdat de titel je nu nog rechtstreekse plaatsing voor de Champions League oplevert en in ieder geval 10 tot 15 miljoen euro aan inkomsten. Daarmee kan de club premies en bonussen voor het behalen van de titel wel betalen aan de spelersgroep.”

Meer over de verzekeringen voor topsporters en andere niches in am:31. Deze uitgave verschijnt vandaag.

Reageer op dit artikel