nieuws

Driekwart van de zorgverzekerden kiest voor naturapolis

Schade 690

Driekwart van de consumenten koos in 2017 voor een naturapolis voor hun zorgverzekering. Bijna een vijfde heeft een restitutiepolis en de overige 5% heeft een combinatie van beide. Dat blijkt uit de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2017 van informatiecentrum voor de zorg Vektis.

Vektis maakt altijd de balans op na het overstapseizoen waarin consumenten een nieuwe zorgverzekering kunnen kiezen. Dit jaar sloot ruim twee derde (67,4%) van de verzekerden een collectieve ziektekostenverzekering. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar.

Eerder maakte Vektis al bekend dat bijna 1,1 miljoen (6,4% van het totaal) in 2017 veranderden van zorgverzekeraar. De Zorgthermometer geeft naast de landelijke overstapcijfers ook inzicht in het regionale beeld. Zo is het overstappercentage met 9,7% in de gemeente Bunschoten (Utrecht) het hoogst en in de gemeente Hulst (Zeeland) met 2,8% het laagst.

Reageer op dit artikel