nieuws

Dier & Zorg verzekert Chinese reuzenpanda’s

Schade 2077

Dier & Zorg, onderdeel van Reaal, heeft twee bijzondere polishouders erbij. De huisdierverzekeraar neemt de transport- en levensverzekering van de twee Chinese reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen voor zijn rekening.

Dier & Zorg verzekert Chinese reuzenpanda’s
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ouwehands Dierenpark ‘huurt’ Wu Wen en Xing Ya voor 15 jaar van China. Morgen komen de twee reuzenpanda’s aan op Schiphol, waarna ze naar Rhenen verhuizen. Dier & Zorg verzekert het transport van de panda’s vanuit het Chinese Chengdu naar Amsterdam. Ook verzorgt het label van Reaal de levensverzekering van de bamboe-eters gedurende hun verblijf in Ouwehands. Komen de dieren tijdens hun verblijf in Nederland te overlijden, dan keert Dier & Zorg een bedrag uit waarvan het de hoogte niet bekend wil maken.

“Wij zijn weliswaar volledig gespecialiseerd in ziektekostenverzekeringen voor honden en katten, maar de komst van de panda’s naar Nederland is zo uniek dat we graag onze verzekeringskennis inzetten om ook Xing Ya en Wu Wen goed te verzekeren”, zegt manager Cynthia Jensma, manager van Dier & Zorg.

Merknaam ‘Proteq’ verdwijnt

Dier & Zorg is huisdierverzekeraar sinds 1998 en was bekend onder de merknaam ‘Proteq Dier & Zorg’. Nu de huisdierverzekeraar onderdeel is geworden van Reaal, vervalt binnenkort de naam ‘Proteq’. Of dat ook voor andere Proteq-labels gaat gebeuren, heeft de verzekeraar nog in beraad.

Reageer op dit artikel