nieuws

App-ontwikkelaar stort zich op intermediair

Schade 1711

App-ontwikkelaar Concapps heeft het label Assurantie Apps opgetuigd. Daarmee wil het bedrijf, vooral actief met mobiele apps voor ondernemers, aan intermediairbedrijven een eigen app bieden waarmee klanten schade kunnen melden, wijzigingen kunnen doorgeven, toegang hebben tot hun klantmap en andere informatie kunnen raadplegen.

App-ontwikkelaar stort zich op intermediair

Volgens Concapps directeur Hans Donkers moeten financieel adviseurs zich meer onderscheiden op het gebied van dienstverlening en klantgerichtheid. “Zeker in de wereld van schadeverzekeringen verwachten klanten altijd en overal geholpen te worden. Als er schade is willen ze die direct kunnen melden en de juiste informatie bij de hand hebben. Daarnaast willen ze ook vragen kunnen stellen of altijd en overal wijzigingen kunnen doorgeven. Bijvoorbeeld bij het kopen of verkopen van een auto, een geboorte of andere belangrijke wijzigingen. Dit kan al bij grote verzekeraars. Belangrijk dus voor intermediairs om hierin mee te gaan.”

Bouwstenen

Vanuit de verzekeringsmarkt was er al vraag naar eigen apps om het eigen merk te kunnen communiceren, zegt Donkers. “Daarnaast kwamen er steeds meer vragen voor mobiele formulieren, mede omdat grote verzekeraars dit gingen aanbieden.” Intermediairbedrijven kunnen op basis van bouwstenen zelf bepalen wat ze in hun app willen aanbieden. Ook hypotheek-, makelaars- en bankdiensten kunnen worden toegevoegd. Concapps is gespecialiseerd in koppelingen, zegt Donkers. “Wij zijn met meerdere marktpartijen in gesprek zoals softwareleveranciers en serviceproviders om met hen deze koppelingen te ontwikkelen. Wij verwachten dit jaar enkele honderden apps te gaan produceren binnen de markt.” Onder meer de nieuwe Limburgse verzekeringscombinatie Fidus, top 100-kantoor Westenburg Assurantiën en Adviesnet hebben een app laten maken bij Concapps.

Reageer op dit artikel