nieuws

Univé start proef met flexibele AOV zonder advies

Schade 4015

Univé Noord-Nederland en Univé Zuid-Holland zijn een proef begonnen met een flexibele inkomensverzekering voor alle zzp’ers tot 45 jaar. De verzekering biedt gedurende twee jaar een dekking tegen ziekte en ongevallen. Voor de verzekering is volgens Univé geen advies nodig.

Univé start proef met flexibele AOV zonder advies

Univé stelt de inkomensverzekering samen met zzp’ers te hebben ontwikkeld omdat bestaande verzekeringen te duur of te ingewikkeld zijn, waardoor twee derde van deze kleine zelfstandigen helemaal niets heeft geregeld voor ziekte en ongevallen. De verzekeraar baseert zich bij de pilot op eigen cijfers waaruit blijkt dat 93% van de zzp’ers in de leeftijdsgroep tot 45 jaar binnen twee jaar weer beter is na ziekte of ongeval.

Leeftijd tot 45 jaar

Er is bewust gekozen voor een leeftijd tot 45 jaar om de pilot te testen. Joost Heideman, CEO bij coöperatie Univé: “Het is de groep die vaak nog startend is als ondernemer en minder mogelijkheden heeft om een alternatieve inkomstenbron te organiseren bij ziekte en ongevallen zoals een spaarpot. Mocht er vanuit de pilot blijken dat er veel animo is onder een oudere leeftijdscategorie dan bekijken we of we de doelgroep kunnen uitbreiden.”

Vanaf 45% ziekte

De verzekering biedt twee jaar een uitkering bij ziekte en ongevallen, vanaf het moment dat de zzp’er voor minimaal 45 procent ziek is verklaard. De fiscaal aftrekbare premie begint bij € 25 per maand en kan stapsgewijs met telkens € 25 worden opgeschroefd naar maximaal € 150 per maand. Voor dat bedrag wordt er € 2.000 uitgekeerd per maand.

Geen advies nodig

Univé heeft voor de pilot de gezondheidscheck sterk vereenvoudigd. Ook is de verzekering gelijk voor alle beroepen. De verzekeraar stelt dat er door de eenvoud geen advies nodig is en rekent daarom ook geen advieskosten. De inkomensverzekering is volledig online af te sluiten, waarbij direct de relatie tussen premiebedrag en hoogte van de uitkering wordt getoond. Wel kunnen de zzp’ers aanvullende informatie en afsluithulp krijgen via de Univé winkel, (video)chat, WhatsApp of telefoon. Ook is er een kennistoets om te begrijpen of de voorwaarden begrepen worden. Univé rekent € 50 voor “eenmalige aansluitkosten”.

Reageer op dit artikel