nieuws

Rotterdam wil eigen zorgpolis voor alle inwoners

Schade 2066

De gemeente Rotterdam wil vanaf 2019 alle inwoners een zorgpolis aanbieden met een laag eigen risico, maar inclusief aanvullende verzekeringen. De gemeente biedt op dit moment al zo’n collectieve verzekering voor Rotterdammers met een inkomen tot maximaal 130% van het minimumloon. De verzekering moet voorkomen dat mensen zorg mijden of dat er schulden ontstaan.

Rotterdam wil eigen zorgpolis voor alle inwoners

In het voorstel van CDA-wethouder De Jonge kunnen alle Rotterdammers straks gebruik maken van de zorgverzekering met een maximaal eigen risico van € 50 en zonder eigen bijdrage voor WMO-zorg. Bij de polis zijn aanvullende verzekeringen, waaronder een tandartsdekking, inbegrepen. Door het lagere eigen risico en het ontbreken van de eigen bijdrage ligt de maandpremie met € 160 wel wat hoger dan bij een reguliere zorgverzekering.

Succes voor minima

Nu maken ruim 55.000 Rotterdammers gebruik van de verzekering die in 2018 afloopt. “Voor de minima is het een succes en ik zou het graag uitbreiden naar de inkomens die daar boven liggen”, zo stelt De Jonge tegen RTV Rijnmond. “Iedereen kan met hoge zorgkosten te maken krijgen.”
De Jonge gaat de komende tijd op zoek naar een zorgverzekeraar die in wil springen op het initiatief.

Reageer op dit artikel