nieuws

Pricewise: ‘Bijna helft auto’s oververzekerd’

Schade 3328

Bijna twee derde van de autobezitters heeft geen passende verzekering. Van alle 7,5 miljoen personenauto’s in privébezit is 46% oververzekerd. Nog eens 20% is juist onderverzekerd. Dat concludeert vergelijkingssite Pricewise op basis van een onderzoek van bureau CG Selecties onder 500 autobezitters.

Pricewise: ‘Bijna helft auto’s oververzekerd’

Volgens het onderzoek heeft slechts een derde van de auto’s een adequate dekking. Een op de vijf autobezitters verzekert zijn auto maximaal, maar uit het onderzoek blijkt dat in twee derde van de gevallen een allriskverzekering helemaal niet nodig is. Deze auto’s kunnen vaak toe met een WA-verzekering of een WA+ beperk casco.

Van de mensen met een WA+ beperkt casco is 35% oververzekerd en 37% onderverzekerd. Auto’s die alleen WA-dekking hebben zijn in 58% van de gevallen onderverzekerd. Volgens Pricewise kunnen automobilisten €100 tot €500 per jaar besparen op hun premie als ze hun oververzekerde auto minder dekking geven.

Volgens het Verbond van Verzekeraars komt oververzekering ook vaak voor bij pechhulp. Die hulp zit dan in hun autoverzekering en ze zijn tegelijkertijd lid van de ANWB.

Reageer op dit artikel