nieuws

Pink Floyd-drummer parkeert peperdure bolide tegen muur

Schade 2353

Pink Floyd-drummer Nick Mason heeft gisteren een prijzig auto-ongeluk gehad. Tijdens een demonstratierondje op het circuit van Goodwood in Sussex raakte Mason (73) met zijn McLaren F1 GTR – waarde ongeveer 3,5 miljoen euro – van de baan en botste tegen een muur. “Another supercar in the wall”, zo kopt de Engelse tabloid The Mirror.

Pink Floyd-drummer parkeert peperdure bolide tegen muur

Mason reed met lage snelheid toen de McLaren van de baan gleed. De muzikant was na de onzachte aanvaring met de baanafscheiding zelf in staat om uit de wagen te komen en bleef ongedeerd. De dure bolide liep een flinke schade aan de voorkant op, hoeveel precies moet nog worden vastgesteld.

Peperdure collectie

Pink Floyd-drummer Mason bezit een grote collectie van peperdure klassieke (race)auto’s. Op de site van verzekeraar Heritage Car Insurance staat te lezen dat Mason ook nog onder meer beschikt over een Bugatti T35, een Porsche 962 en een Ferrari 250 GTO. Voor de laatste auto zou Mason volgens de verzekeraar eerder een bod van tussen de 20 en 40 miljoen Britse pond hebben afgeslagen.

Reageer op dit artikel