nieuws

Online veilingplatform gelanceerd voor schade- en restpartijen verzekeraars

Schade 2024

Op een nieuw veilingplatform van start-up Saltrex kunnen verzekeraars beschadigde goederen en restpartijen aanbieden op een wereldwijde markt. Het platform dat kopers en verkopers met elkaar in contact moet brengen, is samen met verzekeraars, schade-experts en handelaren gebouwd.

Online veilingplatform gelanceerd voor schade- en restpartijen verzekeraars

Het nieuwe online veilinghuis richt zich vooral op verzekeraar en hun verzekerden – goederenexperts, rederijen en handelaren – die regelmatig geconfronteerd worden met restpartijen of beschadigde grondstoffen in onder andere containervervoer en -opslag. Online kunnen ze snel de schade beoordelen en hun verliezen bepalen. “Door een openbare veiling te laten plaatsvinden kan een optimale prijs worden gerealiseerd”, zegt Marieke de Vries van Saltrex, dat de site vandaag lanceerde.

Verzekerde bepaalt minimumprijs

Vaak willen verzekerden goederen zelf terugkopen tegen een minderwaarde. Op het Saltrex-platform kunnen ze mee bieden. Verzekerden kunnen daarom ook zelf de minimumprijs bepalen waarmee een veiling moet starten. Als die minimumprijs niet wordt overboden, dan weten verzekeraars dat ze een goede prijs hebben gerealiseerd.

Kopers en verkopers worden voordat ze aan de veiling kunnen meedoen aan een geautomatiseerde compliance check onderworpen. Dat gebeurt via de databases van adviesorganisatie Dun & Bradstreet.

Aan het veilingplatform is een mobiele app gekoppeld, waarmee gebruikers real-time updates kunnen krijgen over de goederen waarin ze geïnteresseerd zijn. Volgens De Vries hebben internationale verzekeraars en verzekeringsmakelaars al belangstelling getoond voor het nieuwe platform.

Reageer op dit artikel