nieuws

AXA Art komt met grensoverschrijdende pakketpolis voor welgestelden

Schade 1994

Bij AXA Art is met ingang van vandaag het product tailorMade te sluiten. Het is volgens de verzekeraar “een nieuwe standaard en een eersteklas totaaloplossing voor veeleisende particuliere klanten”.

AXA Art komt met grensoverschrijdende pakketpolis voor welgestelden

AXA verkoopt tailorMade sinds eind vorig jaar al in Duitsland, Frankrijk, België en Groot-Brittannië. Nu is het product ook verkrijgbaar in Spanje, Italië en Nederland. Volgende maand volgt Zwitserland. De internationale uitrol hangt samen met het karakter van het pakket: “Het complete all-riskpakket is gericht op de sterk groeiende doelgroep van (Ultra) High Net Worth Individuals, vermogende particulieren met bezittingen in verschillende landen.”

Kunst hoeft niet

AXA Art maakt daarmee naar eigen zeggen een maatwerkoplossing bij één verzekeraar mogelijk. “Kunst kan, maar hoeft geen deel uit te maken van de verzekering.” Er is dekking mogelijk voor woning, inboedel, juwelen en kunst. De verzekeringen zijn op elk moment aanpasbaar en de vergoedingslimieten zijn volgens AXA aanzienlijk hoger dan gebruikelijk. Het pakket biedt in alle landen een vergelijkbare dekking en is aangepast aan de lokale wetgeving. “Daarmee tillen wij de woon-, inboedel-, sieraden- en kunstverzekering naar een nieuw niveau. Bovendien bieden wij klanten de mogelijkheid om zichzelf te beschermen tegen cybercriminaliteit”, zegt CEO Kai Kuklinski.

Globalisering

Hij geeft aan dat de uitbreiding van het aanbod te maken heeft met veranderende leefpatronen van de doelgroep: “Vermogende particulieren hebben vaak een internationale leefwijze, reizen naar woonplaatsen in verschillende landen en continenten zijn voor hen vanzelfsprekend. De enorme globaliseringstrend heeft deze mobiliteit verder versterkt. In de verzekeringswereld leidt dit tot een behoefte aan nieuwe totaaloplossingen op maat.”
AXA Art verzekert galeries, musea en particuliere klanten, die bij de verzekeraar ook al inboedel- en woonverzekeringen konden sluiten.

Reageer op dit artikel