nieuws

Aon-adviseur: ‘Collectieve zorgverzekering Rotterdam gaat niet werken’

Schade 2136

Adviseur Daniel Rijnbeek van Aon noemt de collectieve zorgverzekeraars voor alle Rotterdammers ‘geen goed idee’. Tegen RTV Rijnmond zegt hij dat het plan leidt tot kostprijsverhoging die ten koste gaat van de minima.

Aon-adviseur: ‘Collectieve zorgverzekering Rotterdam gaat niet werken’

Rijnbeek, management consultant Corporate Wellness bij adviseur voor risicomanagement Aon, noemt een zorgverzekering waarbij het grootste deel van het eigen risico wordt afgedekt niet verstandig. “Tenminste niet als je het openstelt voor een bredere groep dan alleen minima. In de huidige vorm is het fantastisch, juist omdat niet iedereen eraan kan deelnemen”, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Vreemde timing

CDA-wethouder Hugo de Jonge lanceerde vorige week het plan om alle inwoners van Rotterdam vanaf 2019 aan te bieden met een eigen risico van maximaal €50. Rijnbeek is daar kritisch over, ook over de timing. “Vreemd om als lokale gemeente een landelijk dilemma te gaan oplossen, en dan ook nog zo vlak voor de verkiezingen.”

Kostprijs vliegt omhoog

Rijnbeek is bang dat een collectieve zorgpolis die ook openstaat voor hogere inkomensgroepen zijn doel voorbij schiet. Mensen die toch geen zorg gaan consumeren, zullen wegblijven, voorspelt de Aon-adviseur. “Dan werkt het mechanisme niet meer. Dus vliegt de kostprijs omhoog en worden de minima hard getroffen.” Liever zou hij het huidige zorgverzekeringsstelsel handhaven. “Dat zit zo in elkaar dat verzekeraars op de kosten letten. Daar heeft iedereen profijt van.”

Reageer op dit artikel