nieuws

Omgevallen boom leidt tot horrorschade

Schade 1697

Het omvallen van een boom op het dak van hun huis heeft voor een echtpaar uit het Canadese Mission (British Columbia) geleid tot een nachtmerrieachtige schade. Niet de boom zelf maar de door de verzekeraar aanbevolen aannemers zorgden voor een onbewoonbaar huis, afgezien van dode ratten en vliegen die nu in het gehavende huis wonen. Dit meldt de Canadese omroep CBC op haar website.

Omgevallen boom leidt tot horrorschade

Het echtpaar leeft nu al weer acht maanden samen met hun honden in een trailer achter hun eens zo luxueuze woning met zeven slaapkamers en negen badkamers. In augustus 2015 waaide er een boom op het huis waardoor er een gat in het dak ontstond. Het echtpaar belt hun verzekeraar Wawanesa Insurance, die hen een aannemer aanbeveelt om de schade te repareren. Die wordt op dat moment geschat op 78.000 Canadese Dollar (ca. 56.000 Euro).

Eekhoorn op hanenbalk

De reparatie loop echter een vertraging van acht maanden omdat vervangende dakpannen niet te vinden zijn en de verzekeraar niet op voorhand voor vervanging van het hele dak wil betalen. De aannemer legt in plaats daarvan provisorisch een stuk zeil over gat in het dak. “Op een morgen werden we wakker en zat er een eekhoorn op de hanenbalk”, vertelt de mannelijke helft van het echtpaar tegen CBC. “We hadden zoiets van luitjes, jullie moeten hier naartoe komen en een oplossing vinden voor de dieren die in ons huis komen. We hadden op dat moment geen idee dat het niet alleen om eekhoorns en vogels ging. Er waren ratten.”

Opnieuw heeft de verzekeraar een tip, ditmaal voor een goede ongediertebestrijder. Die gebruikt echter geen muizenvallen maar gif om van de ratten af te komen. Het zorgt ervoor dat de knaagdieren sterven terwijl ze nog in de spouwmuren zitten. Nog voordat de ongediertebestrijding de karkasjes kan verwijderen, dicht de aannemer -uiteindelijk- het gat in het plafond waardoor de dode ratten ‘verzegeld’ tussen het plafond en de muren achterblijven.

Woning vol vliegen

Het gevolg is nu dat de woning vol met vliegen zit. Iedereen die de zolder wil betreden moet eerst een beschermend pak aantrekken om niet de rest van het pand te besmetten. Daarnaast is er nog veel meer schade ontstaan door trage aanpak van de stormschade. Het echtpaar stelt dat dat de vervangende ramen lekten toen het regende en ook dat de kelder is overstroomd. Daarnaast is de elektrische bedrading van het pand mogelijk aangevreten door ratten waardoor onder meer de rook- en kooldioxidemelders het mogelijk niet meer doen.

Het echtpaar stelt dat de totale schade nu mogelijk is opgelopen tot 1 miljoen Canadese Dollar en heeft een advocaat ingeschakeld. Inmiddels hebben ze andere dan de aanbevolen partijen ingehuurd om de schade te herstellen. De verzekeraar weigerde commentaar te leveren op de kwestie.

Reageer op dit artikel