nieuws

Dongel Interpolis moet autopech voorkomen

Schade 1918

Interpolis introduceert de SlimOpWeg Hulp, een dongel waarmee autopech kan worden voorkomen. Het apparaatje is bedoeld om het aantal pechgevallen terug te dringen. Daarnaast stimuleert de vinding een veilige en kostenbesparende rijstijl.

Dongel Interpolis moet autopech voorkomen

De SlimOpWeg-dongel verzamelt data van diverse auto-onderdelen. Zo houdt het apparaatje bijvoorbeeld continue de acculading in de gaten en waarschuwt de bestuurder ruim voordat de accu de geest geeft. De dongel houdt ook bij wanneer het tijd is om een garageafspraak te maken voor een grote beurt of APK-keuring.

Melding op smartphone

Bij problemen of falende apparatuur krijg de bestuurder automatisch een melding op de smartphone, waarop de bijbehorende SlimOpWeg Hulp gedownload kan worden. Via de app kunnen verzekerden met één druk op de knop contact leggen met een pechhulpdienst via de Eurocross-Alarmcentrale. Als er gebruikt wordt gemaakt van een Euromaster-garage geldt een korting van 20% op de onderdelen.

Klantprivacy gewaarborgd

De dongel geeft bestuurders ook feedback over de rijstijl en het brandstofgebruik. Dat moeten volgens Interpolis helpen om slimmer en economischer te rijden. Een essentieel verschil tussen deze dongel en die van bijvoorbeeld andere verzekeraars, is volgens de Achmea-dochter dat alle verzamelde gegevens in het geval van SlimOpWeg strikt privé blijven. “De klantprivacy is dus te allen tijde gewaarborgd.”

De SlimOpWeg Hulp maakt deel uit van met meerjarige autoprogramma SlimOpWeg waarmee Iterpolis de verkeersveiligheid in Nederland wil vergroten. Vorig jaar lanceerde Interpolis in dit kader de AutoModus app om mobiel gebruik achter het stuur terug te dringen en de VR-trainingsapp WegWijs.

Reageer op dit artikel