nieuws

Consument weet weinig van aansprakelijkheidsverzekering

Schade 1476

Ruim 32% van de Nederlanders leeft in de veronderstelling dat een reguliere aansprakelijkheidsverzekering verplicht is voor particulieren. Dit blijkt uit een poll van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (A.I.C.). Anders dan bij een WA-verzekering voor motorvoertuigen is dit niet het geval.

Consument weet weinig van aansprakelijkheidsverzekering

Het informatiecentrum, vallend onder de AFM-vergunning van affiliate marketingbedrijf Zanox, ondervroeg 1.014 Nederlanders, waarbij onder meer werd gekeken naar het kennisniveau omtrent de aansprakelijkheidsverzekering. Dat blijkt ook in dit geval nogal tegen te vallen. Zo denkt 32,8% dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is om aansprakelijkheid bij materiële schade en letselschade af te dekken. Slechts 20,7% weet dat een aansprakelijkheidsverzekering alleen verplicht is voor eigenaren van motorvoertuigen.

Reageer op dit artikel