nieuws

Centraal Beheer schroeft premie autoverzekering op

Schade 6742

Centraal Beheer (Achmea) schroeft de premie van haar merkverzekeringen voor auto’s vanaf 13 april aanstaande op. De WA-dekking wordt 10% duurder. De (beperkt)-cascodekking kent een plus van 9%. De verzekerenden zijn hier schriftelijk van op de hoogte gesteld.

Centraal Beheer schroeft premie autoverzekering op

Centraal Beheer wijt de premieverhoging aan een toename van de schadelast. “Wij verwachten dat deze stijging de komende jaren doorgaat.” Centraal Beheer noemt met name de toename van storm- en waterschade door weersveranderingen, de hogere kosten van herstel bij auto’s met nieuwe techniek en een stijging van de letsel- en vermogensschades van de aansprakelijkheidsverzekeringen door veranderende wet- en regelgeving. “Hierdoor betalen wij hogere bedragen. Deze bedragen rekenen wij door in onze premies om in de toekomst ook de schades te kunnen betalen.”

Premieverhoging Avéro Achmea

In exact dezelfde bewoordingen kondigde zusterbedrijf Avéro Achmea eind vorig jaar aan de premie voor haar inboedelverzekering binnen het Compleet bij Elkaar pakket op te schroeven. Verzekerden gaan hier 17,2% meer voor betalen.

Reageer op dit artikel