nieuws

Achmea keert schade steward SC Cambuur alsnog uit

Schade 1670

Centraal Beheer (Achmea) compenseert alsnog de schade die een vrouwelijke steward van SC Cambuur opliep toen  er begin vorig  jaar een vuurwerkbom ontplofte bij de training van de voetbalclub uit Leeuwarden. Dit meldt de Leeuwarder Courant. Hoe groot de schade uitpakt, moet nog worden vastgesteld.

Achmea keert schade steward SC Cambuur alsnog uit

Een jaar geleden raakte een been van een vrijwillige steward verbrijzeld toen een Cambuur-supporter tijdens de laatste training voor de derby tegen SC Heerenveen een nitraatbom op het veld gooide die onder haar voet ontplofte. Door het ongeval is de vrouw blijvend minder valide. De gooier van het ‘vuurwerk’ moet zich in juni voor de rechter in Leeuwarden verantwoorden.

Stroperige werkwijze van Centraal Beheer

Twee weken geleden beklaagde de steward zich nog in de Leeuwarder Courant over de stroperige werkwijze van Centraal Beheer, dat voor de gemeente Leeuwarden arbeidsongevallen van vrijwilligers van Cambuur en andere organisaties in de stad afdekt. Nu komt de verzekeraar alsnog over de brug. Alle schade die nog open staat wordt gecompenseerd hoewel Centraal Beheer officieel geen aansprakelijkheid in deze zaak aanvaardt. Voor het bepalen van de schade wordt onder meer gekeken naar het verschil in salaris dat de vrouw nu kan verdienen ten opzichte van de situatie als ze nog wel twee gezonde benen zou hebben.

Reageer op dit artikel