nieuws

Klap biedt overstromingsverzekering Neerlandse online aan

Schade 2521

Assurantiemakelaar Klap gaat de vorig jaar aangekondigde overstromingsverzekering van Neerlandse rechtstreeks online aanbieden. Op overstromingsrisicoverzekering.nl kunnen consumenten nagaan hoe groot de kans is dat zij worden getroffen door een overstroming, hoe hoog het water kan komen te staan en hoe hoog de premie is.

Klap biedt overstromingsverzekering Neerlandse online aan

Neerlandse liet in maart vorig jaar al weten dat de in 2012 geïntroduceerde catastrofeverzekering zou worden vervangen door een vernieuwd product. Het product is pas sinds deze week te sluiten.

Risicomodel
Volgens Klap en Neerlandse is het risicomodel volledig geactualiseerd. De risico-inschatting wordt gebaseerd op het meest actuele inzicht van het overstromingsrisico in Nederland, waarbij de resultaten van Veiligheid Nederland in Kaart (VNK) leidend zijn gemaakt. De premies zijn over de gehele linie verlaagd. Bij een hoog risico kan de premie worden verlaagd door het nemen van voorzorgsmaatregelen of door een lager verzekerd bedrag te kiezen. De overstromingsrisicoverzekering wordt afgesloten op basis van premier risque; in geval van schade wordt maximaal de verzekerde waarde van inboedel en/of woonhuis uitgekeerd.

Markt groot genoeg
Klap is de enige partij die de overstromingsverzekering in Nederland online en landelijk aanbiedt. Directeur Jorg Roodbeen zegt dat er een half jaar is gewerkt om de techniek in orde te krijgen: “We draaien nu een week en de eerste polissen zijn een feit.”

Rogier van der Kooy Versteeg, directeur van Neerlandse zegt dat er tot dusver met twee partijen wordt samengewerkt. Naast Klap (online en landelijk) biedt ook Geerts Financiële Dienstverlening uit Oosterhout de polissen aan. “We hebben veel verzoeken van intermediairs binnengekregen die een samenwerking met ons willen. De markt is groot genoeg. Alleen met Klap en Geerts kunnen we die niet bedienen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.