nieuws

Proef met certificering terugvindsystemen auto

Schade 783

Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) is een proef begonnen met het certificeren van systemen die gestolen auto’s kunnen opsporen. Naar verwachting worden de eerste goedkeuringen vanaf 1 juni verleend, zodat verzekeraars vanaf dat moment in hun polisvoorwaarden en in hun communicatie naar hun polishouders kunnen verwijzen naar een VbV/SCM gecertificeerd systeem.

Proef met certificering terugvindsystemen auto

Er is inmiddels voor veertien producten een goedkeuringsaanvraag ingediend. Deze producten worden de komende tijd getoetst door keuringsinstituut Kiwa aan de hand van Europese eisen op het gebied van onder meer temperatuur, instraling en voedingsspanningstesten. Ook worden de producten onderworpen aan een praktijktest en een audit bij de opvolgingsorganisatie en worden de opsporingsresultaten in de praktijk gemonitord.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.