nieuws

Bekendmaking zorgpremie week vervroegd

Schade 749

De jaarlijkse bekendmaking van de hoogte van de nominale zorgpremie voor het volgende jaar wordt met een week vervroegd. Nu is het nog zo dat zorgverzekeraars hiervoor uiterlijk tot en met 19 november de tijd hebben. De wijziging van de Zorgverzekeringswet geldt vanaf de premiebekendmaking voor 2018.

Bekendmaking zorgpremie week vervroegd

De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De motivatie vanuit het ministerie VWS is als volgt: “Zorgverzekeraars maken hun nieuwe zorgpremie voor het volgende jaar steeds later bekend. Het merendeel slechts enkele dagen voor de uiterlijke datum of zelfs pas op 19 november zelf. Eerdere bekendmaking is voor de Belastingdienst echter nodig voor tijdige uitvoering en juiste vaststelling van de zorgtoeslag, die gedeeltelijk op basis van de gemiddelde premie wordt vastgesteld.”

Een bijkomend effect van de vervroegde bekendmaking van de zorgpremie is dat de overstaptijd met een week wordt verlengd. “Dit geeft verzekerden langer de tijd een passende zorgverzekering uit te kiezen”, aldus VWS.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.