nieuws

Stormloop op claimstichting na schikking Volkswagen in VS

Schade 6374

Minder dan een dag na de schikking van Volkswagen in de Verenigde Staten in de zaak rondom het gesjoemel met emissietesten hebben zich meer dan duizend autobezitters gemeld bij Nederlandse stichting VolkswagenAudiclaim. Gisteren werd bekend dat het Duitse autoconcern een akkoord heeft bereikt met de Amerikaanse autoriteiten waarbij honderdduizenden VW-eigenaren $ 5000 krijgen vanwege de sjoemelsoftware in hun auto.

Stormloop op claimstichting na schikking Volkswagen in VS

De stichting VolkswagenAudiclaim, onder voorzitterschap van Mr. Pieter Lijesen, en haar advocaten gaan in samenspraak met de Duitse collega’s uit van een vergelijkbare schikking in Europa. De stichting zet zich in voor gedupeerden met een Volkswagen, Audi, Skoda of Seat die is uitgerust met software die uitstoot bij de emissietest manipuleert. Alleen in Nederland gaat het om 160.000 auto’s, waardoor de schade in ons land kan oplopen tot 800 miljoen euro. Eerder deze week vond voor de rechtbank Amsterdam de eerste zitting plaats ten behoeve van een getuigenverhoor.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.