nieuws

Databeveiliger straks verplicht bij bedrijven

Schade 2680

Bedrijven zijn onder de nieuwe Europese Algemene verordening gegevensbescherming verplicht om een ‘data protection officer’ aan te stellen en een eigen ‘privacy administratie’ bij te houden. Platform Emerce meldt dit op basis van voorlichting over de wet door marketingbranchevereniging DDMA. De nieuwe regelgeving moet medio 2018 de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens vervangen.

De nieuwe verordening regelt in detail hoe bedrijven met data moeten omgaan. De basisprincipes zijn hetzelfde als in de bestaande wetgeving. Voor de nieuwe verordening geldt wel een zwaardere documentatieplicht. Organisaties moeten kunnen aantonen dat zij compliant gegevens verwerken en een ‘privacy administratie’ bijhouden. Organisaties die dat als core business hebben, moeten straks bovendien een ‘data protection officer’ aanstellen.

Lees hier het complete verhaal 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.