nieuws

Swiss Re: explosies Tianjin duurste ramp van 2015

Schade 2050

De explosies bij een chemiecomplex in de Chinese stad Tianjin vorig jaar augustus is volgens de Swiss Re Sigma Study de duurste ramp van 2015 en ook de duurste door mensen veroorzaakte ramp voor verzekeraars.

Swiss Re: explosies Tianjin duurste ramp van 2015

De verzekerde schade door de explosies in Tianjin wordt geschat tussen de $ 2.5 en $ 3.5 mld. en kostte het leven aan 173 mensen. Azië staat sowieso bovenaan als het gaat om het aantal slachtoffers bij rampen. Zo kostte de aardbeving in Nepal aan negenduizend mensen het leven. Van de materiële schade, ongeveer $ 6 mld, is bijna niets verzekerd, meldt Kurt Karl van Swiss Re. De totale verzekerde schade door rampen bedroeg vorig jaar wereldwijd $ 37 mld. Dat bedrag ligt ver onder het tien jaar gemiddelde van $ 62 mld. De totale schade bij deze rampen, inclusief het onverzekerde deel, bedroeg $ 92 mld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.