nieuws

Kaspersky en SynerScope strijden samen tegen cybercriminaliteit financiële sector

Schade

Virusbestrijder Kaspersky Lab en SynerScope, een big data-analyse innovator, gaan samenwerken. Samen willen zij een innovatief aanbod creëren in de strijd tegen fraude en op de financiële sector gerichte cybercriminaliteit. Dit schrijven diverse media.

Kaspersky en SynerScope strijden samen tegen cybercriminaliteit financiële sector

Het samenwerkingsverband moet oplossingen bieden voor overheden, banken, financiële bedrijven en wethandhavingsinstanties op het gebied van cyberbeveiliging, crisisresponse en anti-fraude technologieën. “Samen bieden Kaspersky Lab en SynerScope een unieke, deelbare interface over cyberdata, met een enorm potentieel”, zegt Jan-Kees Buenen van SynerScope in de Automateringgids.

Technologie
Met de technologie van SynerScope kunnen gestructureerde en ongestructureerde gegevens uit malware, phishing, spam, sms, sociale media en digitale beelden gehaald worden die een duidelijker beeld schetsen van de cyberdreigingen waarmee organisaties geconfronteerd worden.

Claimfraude
Volgens het FD richten beide bedrijven zich met hun product in eerste instantie op de financiële sector. Zo zou het Brabantse SynerScope enkele verzekeraars als klant hebben, waaronder Delta Lloyd. De software dient om claimfraude aan het licht te brengen.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.