nieuws

Google stopt met prijsvergelijkers

Schade

Zoekmachine Google stopt per 23 maart met Google Compare waarbij het mogelijk was autoverzekeringen, creditcards en hypotheken te vergelijken op prijs. Dit maken diverse media bekend.

Google stopt met prijsvergelijkers

De vergelijkingssite kwam in 2015 beschikbaar in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De site was erop gericht financiële diensten voor consumenten te vereenvoudigen. Google ontving commissie op leads of op de rechtstreekse verkoop aan consumenten. Maar de site voldoet blijkbaar niet aan Google’s verwachtingen, zoals het bedrijf uiteen zet in een e-mail naar partners gisteren “Ondanks dat mensen zich wenden zich tot Google voor financiële diensten, heeft Google Compare zelf niet het succes dat we gehoopt hadden,” zou er in de mail staan. Google zou moeite hebben om advertenties te verkopen op Google Compare, mede omdat de bezoekers meerdere sites bezoeken alvorens zij een beslissing nemen. Ook was Google kennelijk niet in staat om de grootste verzekeraars en geldverstrekkers aan zich te binden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.