nieuws

Pleidooi voor meer smartengeld bij whiplash

Schade 1286

Er moet een sterk verhoogde smartengeldvergoeding komen voor whiplashslachtoffers. Hiervoor pleit bijzonder hoogleraar Louis Visscher in de jongste uitgave van het blad LetselschadeNEWS. Bij een ernstige whiplash zou de vergoeding meer dan € 10.000 per jaar moeten bedragen.

Pleidooi voor meer smartengeld bij whiplash

Visscher, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ontwikkelde een systematiek waarbij voor de bepaling van de hoogte van de smartengeldvergoeding gebruik wordt gemaakt van Quality Adjusted Life Years (QUALY’s). Hierbij wordt bepaald hoeveel jaren iemand nog in goede (ervaren) gezondheid heeft te leven. Elders in de gezondheidseconomie wordt al gebruik gemaakt van QUALY’s.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.