nieuws

ASR wil verkeersveiligheid stimuleren met Rij Veilig app

Schade

ASR heeft de Rij Veilig app geïntroduceerd met als doel een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. De app blokkeert de ‘afleidende functies’ van je smartphone als je sneller dan 15 kilometer per uur beweegt.

ASR wil verkeersveiligheid stimuleren met Rij Veilig app

De verzekeraar zegt als autoverzekeraar graag te helpen om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. De app moet daaraan bijdragen door de aandacht van de bestuurder op het verkeer te houden. Hij schakelt zichzelf in als iemand sneller gaat dan 15 kilometer per uur. Op dat moment worden afleidende social media, sms, internet en handheld bellen geblokkeerd op de smartphone. Handsfree bellen en de navigatie blijven wel beschikbaar. Als je tot stilstand komt, wordt de blokkering opgeheven en stromen de berichten weer binnen. Iemand die niet zelf achter het stuur zit, kan de app op de passagiersmodus zetten om de blokkering op te heffen.

De app is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor Android-gebruikers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.