nieuws

‘Verzekeringsschade Tianjin ligt rond de $ 1,5 mld’

Schade

De schade van de gigantische explosie in de Chinese havenstad Tianjin zou voor (her)verzekeraars wel eens op kunnen lopen tot $ 1,5 mld. Die schatting heeft de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch gedaan.

‘Verzekeringsschade Tianjin ligt rond de $ 1,5 mld’

Verzekeraars en herverzekeraars zullen de zware klappen op moeten vangen van de explosie in de haven, die aan meer dan honderd mensen het leven kostte en waarbij ook duizenden nieuwe auto’s compleet vernield werden. Fitch rapporteerde dat er een hoge verzekeringsgraad in het havengebied is, waardoor de explosie ‘een van de duurste claims for de Chinese verzekeringssector in de laatste jaren’ zou betekenen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.