nieuws

Verzekeruzelf.nl moet extra schadevrije jaren toekennen aan klant

Schade

Tussenpersoon Verzekeruzelf.nl moet zeven extra schadevrije jaren aan een klant toekennen. De klant was onvoldoende geïnformeerd over het bestaan en de hoogte van de starterstrede van de autoverzekering (WA Volledig Casco). Tot dit oordeel komt de Geschillencommissie van het Kifid. “De berekening van de schadevrije jaren moet glashelder zijn”, stelt het Kifid.

Verzekeruzelf.nl moet extra schadevrije jaren toekennen aan klant

De Geschillencommissie van het Kifid meent dat de verzekeringsovereenkomst onvoldoende grondslag biedt om deze voor de klant nadelige berekeningsmethode te hanteren.“Verzekeruzelf.nl was volstrekt onduidelijk over de berekeningswijze van het aantal schadevrije jaren. De aftrek van de starterstrede is door tussenpersoon niet met hem besproken. In de verzekeringsvoorwaarden wordt de starterstrede zelfs niet genoemd”, schrijft het Kifid.

Met de uitspraak wil het Kifid het belang van transparantie en heldere communicatie onderstrepen, met name op het gebied van gehanteerde berekeningsmethoden en verzekeringsvoorwaarden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.