nieuws

‘Verschillen van 200% bij annuleringsdekking reisverzekering’

Schade

Premies voor een aanvullende annuleringsdekking bij reisverzekeringen verschillen soms tot 200% bij vergelijkbare dekkingen. Maar ook de verschillen in dekkingen an sich zijn groot. Dat concludeert MoneyView in het Special Item over reisverzekeringen.

‘Verschillen van 200% bij annuleringsdekking reisverzekering’

MoneyView legde een focus op annuleringsdekkingen en -verzekeringen (MoneyView onderzocht alleen degene die in combinatie met een reisverzekering gesloten kunnen worden) en kwam tot de conclusie dat zowel dekkingen als premies in grote mate van elkaar verschillen. De goedkoopste doorlopende annuleringsdekking met een maximaal verzekerde reissom van € 3.000 kost een alleenstaande € 42,11 per jaar, de duurste € 96,50: een verschil van 229%. Voor een gezin met kinderen bestaande uit vier personen varieert de premie bij een maximaal verzekerde reissom van € 3.000 per persoon van € 103,09 tot € 194,21 per jaar.

Er werden door MoneyView zoals gebruikelijk ook weer vijf sterren uit aan de beste verzekeringsproducten. Op het gebied van de prijs gingen die naar zowel de doorlopende als kortlopende reisverzekering van Univé en Zelf en naar de doorlopende van SNS Bank. ABN Amro, ANWB/Unigarant en Europeesche kregen vijf sterren voor de voorwaarden van hun doorlopende verzekering, voor de kortlopende ging die eer naar wederom ANWB/Unigarant en Europeesche.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.