nieuws

Amerikaanse verzekeraars mogen drones in gaan zetten

Schade

Drie van de grootste verzekeraars uit de Verenigde Staten, AIG, USAA en State Farm, hebben door veranderde regelgeving in dat land de vrijheid gekregen om drones in te zetten voor risico-inspecties. De verzekeraars willen de onbemande vliegtuigjes gebruiken voor de inspectie van moeilijk te bereiken plekken.

Amerikaanse verzekeraars mogen drones in gaan zetten

De drie verzekeraars hebben intussen toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten om met de drones aan de slag te gaan, al zitten daar wel restricties aan. Over privégebouwen of percelen met een beperkte toegang mag alleen gevlogen worden met toestemming van de eigenaar of andere autoriteiten. De vluchten mogen ook alleen overdag ondernomen worden op afstand van vliegvelden, bebouwde gebieden en omstanders en andere voertuigen en gebouwen.

Ondanks de restricties zijn de verzekeraars blij met de mogelijkheden die inspecties met de drones bieden. Daarbij wordt vooral gedacht aan moeilijk te bereiken locaties, zoals windmolens en onbewoonbare gebouwen. Zij zien drones ook als een manier om te voorkomen dat mensen riskante inspecties op het dak van een gebouw moeten doen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.